WORLD VOICE DAY 2024 – MAAILMAN ÄÄNIPÄIVÄ

WORLD VOICE DAY 2024 – MAAILMAN ÄÄNIPÄIVÄ

Maailman äänipäivää vietetään jälleen 16. huhtikuuta. Tämän vuoden teemana on 

”Resonate, educate, celebrate!”

Äänipäivän kunniaksi Laulupedagogit ry ja Suomen Complete Vocal Technique-opettajat ry järjestävät yhteistyössä oman Zoom-tapahtumansa 

klo 18.30 – 20.15 välillä.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille äänestä kiinnostuneille. Liity linjoille ja vinkkaa kaverille myös!

  • Voit liittyä mukaan vapaasti milloin vain!
  • Toivomme mahdollisimman monen pitävän kameransa päällä – on kiva nähdä tuttuja ja uusia kasvoja!
  • HUOM! Muista mykistää mikrofonisi liittyessäsi mukaan tapahtumaan.

Ohjelmassa on luvassa  jälleen suosittu Kysy laulunopettajalta -osio, vieraita Complete Vocal -instituutista Kööpenhaminasta, efektiesittelyä, monipuolisia musiikkiesityksiä sekä paljon muuta! 

Liity mukaan tästä:

https://us02web.zoom.us/j/86250433024?pwd=WnhXdUdTOGhaSEJQRlZDSjg4aDByZz09

Maailman Äänipäivän ohjelma:

(esiintyjien ja asiantuntijoiden esittelyt alempana) 

klo 18.30 tapahtuman avaus, musiikkiesitys:  lauluyhtye ÄMMÄT!

klo 18.35 Musiikkiteatterifestivaali esittäytyy, vieraana kapellimestari, säveltäjä ja festarin perustajajäsen Eeva Kontu

klo 18.45 Lyhyt johdanto Complete Vocal Technique (CVT) -efekteihin: Mari Multanen ja Suvi Uura

klo 19.00 Complete Vocal Institute (CVI, Kööpenhamina) esittäytyy, vieraina CVT-menetelmän kehittäjä Cathrine Sadolin sekä äänitutkija Mathias Høgenhaug Aaen

klo 19.15 musiikkiesitys: Kipinät -kuoro

klo 19.20 Kysy laulunopettajalta! Jo edellisistä äänipäivän tapahtumista tuttu Kysy laulunopettajalta -osio jatkuu jälleen! Mikä laulamisessa mietityttää? Lähetä kysymyksesi joko etukäteen somessa (@cvtsuomi,  @laulupedagogit) tai kysy livenä tapahtumassa. Kysymyksiin vastailemassa ovat laulunopettamisen huippuammattilaiset: Ilona Kaikko, Maija Lauri, Petteri Mansikka ja Saara-Maija Strandman

klo 19.35 musiikkiesitys: Kielo Kärkkäinen

klo 19.40 Kysy laulunopettajalta! -osio jatkuu

klo 19.55 Musikaaliopisto Lärkkulla esittäytyy, vieraana opiston ohjelmavastaava ja musiikkilinjan johtaja Kristoffer Holmberg

klo 20.05 tapahtuman lopetus, musiikkiesitys: duo Hilla ja Helmi

Esiintyjien ja vieraiden esittelyt:

lauluyhtye ÄMMÄT! (klo 18.30)

ÄMMÄT! on rohkeiden laulajien yhtye, joka ei mahdu liukuhihnamuotteihin. ÄMMÄT! kertovat tarinoita nykypäivän naisten elämästä kaikkine sävyineen. He haluavat herättää tunteita, pitää hauskaa ja valloittaa kuulijat itseironisilla ja energisillä esiintymisillä. ÄMMIEN! laulujen takana ovat ryhmän yhteiset näkemykset tasa-arvosta, suvaitsevaisuudesta ja kehopositiivisuudesta, vaikka ryhmän esiintymisissä aiheita lähestytäänkin usein kierolla kierteellä, huumorilla, kapinahengellä ja asenteella. 

Musiikkiteatterifestivaali  (klo 18.35)

Musiikkiteatterifestivaali on Suomen ainoa musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali, joka järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa 1.-4.8.2024 Helsingissä. 

Musiikkiteatterifestivaalin ytimessä on tuoda esiin kotimaassa tuotetun musiikkiteatterin moninaisuus, menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Festivaalin tarkoitus on tehdä musiikkiteatteria tunnetuksi omana taidemuotonaan yleisölle sekä tarjota alan nykyisille ja tuleville toimijoille mahdollisuus kohdata toisiaan ja kouluttautua. https://www.mtfest.fi/

Lyhyt johdanto Complete Vocal Technique (CVT) -efekteihin (klo 18.45)

SUVI UURA

Suvi Uura (FM, KM, Mus.ped., Muusikko, CVT-opettaja) on laulaja-lauluntekijä, muusikko, laulun- ja äänenkäytön opettaja sekä ääninäyttelijä. Päivisin hänet voi löytää kouluttamasta muusikoita Jyväskylän konservatoriolla. Suvi on pitänyt tehostetyöpajoja niin Suomessa kuin rajojen ulkopuolella. 

Suvi on rohkea äänenkäyttäjä ja vahva esiintyjä.  Hän on kiertänyt paljon bändiensä kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Suvin yhtyeitä ovat muun muassa melodisen deathmetallin sanansaattaja Noumena, tummaa rockia louhiva Dorothy Polonium sekä suomenkielisen folkin maailmassa seikkaileva Räsynukke. Suvin voi nähdä tulkitsemassa myös argentiinalaista tangoa sekä bluesia.

Suvi innostuu musiikista, ihmisten onnistumisista, erikoisista äänistä ja äänellisten rajojen rikkomisesta. Tutustu: www.suviuura.net


MARI MULTANEN

Mari Multanen (KM, musiikkipedagogi AMK, valtuutettu CVT-opettaja) rakastaa rockia, keikkailua, opettamista ja itsensä haastamista. Marin päätyö on laulunopettajana Pop & Jazz Konservatoriossa, ja muusikon töitä hän tekee tällä hetkellä The Miracle – Queen-tribuutissa laulaja-kosketinsoittajana. Aikaisemmat oman musiikin bändit ovat kallistuneet rytmimusiikin raskaampaan laitaan, missä on tulleet tutuksi ärinät, örinät ja ilmaisun ääripäät ylipäänsä.
Mari on tehnyt jo vuosikausia uraauurtavaa työtä rock- ja metal-musiikin äänenkäytön opettamisessa ja nykyään hän myös kouluttaa muita laulunopettajia efektien saloihin. Marin valmistamaa laulun opetusmateriaalia löytyy Rockwaylta ja Pop Jazz Open -sivuilta.
Mari tekee tehokkaasti ja monipuolisesti, kaikkea ja paljon. Kaiken sen ytimessä on kuitenkin aina ihminen, ääni ja musiikki. Tutustu: www.marimusic.fi

Complete Vocal Institute (CVI) (klo 19)

Cathrine Sadolin on tanskalainen laulupedagogi ja laulaja, joka on tunnetaan Complete Vocal Technique -metodin kehittäjänä. Hän perusti Complete Vocal Institute -koulun Kööpenhaminaan, jossa hän opettaa laulua ja kouluttaa laulunopettajia ympäri maailmaa. Sadolin on myös kirjoittanut useita kirjoja laulutekniikasta ja esiintymisestä.

Mathias Aaen on tanskalainen äänitutkija ja laulaja, joka on työskennellyt tiiviisti yhdessä Cathrine Sadolinin kanssa Complete Vocal Technique -metodin kehittämisessä ja tutkimuksessa. Hän on ollut mukana kehittämässä CVT-menetelmän äänitallenteita ja teknologiaa, joka tukee laulajien opiskelua ja kehittymistä. Aaenin panos Complete Vocal Technique -opetuksen laadun ja tehokkuuden parantamisessa on ollut merkittävä.

Kipinät -kuoro (klo 19.15)

Kipinät on rytmimusiikkiin ja improvisaatioon keskittyvä jyväskyläläiskuoro, joka tunnetaan valovoimaisesta lavaenergiasta, tiukasta groovesta, korvia hellivistä harmonioista ja kuoroperinteiden tuulettamisesta. Kipinät koostuu noin 40 muusikosta ja musiikin aktiiviharrastajasta, joita yhdistää rakkaus yhdessä laulamiseen ja kuoroperinteiden tuulettamiseen. Kipinöitä johtaa sen perustaja, pop/jazz-laulunopettaja ja kuoronjohtaja Kaisa Halmemies.

Kysy laulunopettajalta! (klo 19.20)

ILONA KAIKKO

Laulunopettaja Ilona Kaikko rakastaa erityisesti soulin, popin, r&b:n ja gospelin parissa mylläämistä.  Laulu- ja laulupedagogiikkaopinnot Tanskan Complete Vocal Institutessa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ovat kuitenkin antaneet Ilonalle  monipuolisuutta demonstroida ja opettaa erilaisia laulutapoja ja -tyylejä. Omaa r&b-vaikutteista englanninkielistä musiikkia hän julkaisee nimellä Ilona Sola. 

MAIJA LAURI

Maija Lauri toimii Oulun ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmassa lehtorina ja klassisen laulun vastuuopettajana. Maija on myös psykofyysisen hengityskoulun ohjaaja (Psykofyysinen hengitysterapia), jännittäjäryhmän ohjaaja ja työnohjaaja.  Hänen sydäntään lähellä ovat instrumenttitaitojen opettamisen lisäksi opetusharjoittelun ohjaaminen ja opettajan vuorovaikutustaidot.  

PETTERI MANSIKKA

Petteri Mansikka on Joensuu-Helsinki akselilla vaikuttava laulaja, muusikko ja musiikkipedagogi (amk). Hän on työskennellyt viimeisen 10 vuoden aikana laulunopettajana, äänivalmentajana ja koulutussuunnittelijana sekä aktiivisesti ylläpitänyt ammattiosaamistaan jatkokouluttautumalla eri kursseilla, koulutuksissa ja konferensseissa. Tällä hetkellä hän tekee Metropolia ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin YAMK-opintoja, tutkimusaiheenaan “Muunsukupuolisuus laulutunnilla”. Petterin ydinosaamiseen kuuluu pop/jazz laulun eri tekniikoiden opettaminen, kehollisuuden vahvistaminen sekä lauluinstrumentin fysiologian tuntemus. Hän painottaa opettamisessaan oppijakeskeisyyttä, käytännönläheisyyttä ja inklusiivisuutta sekä tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. 

SAARA-MAIJA STRANDMAN

Saara-Maija Strandman on laulunopettaja ja Lasten ja nuorten lied -menetelmän toinen kehittäjä. Saara-Maijan loputtoman kiinnostuksen kohteena on laulamisen ja laulunopettamisen psykofyysisyys sekä lasten laulunopetus.

Koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi (YAMK), Psykofyysisen hengitysterapian ohjaaja ja Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®.

KIELO KÄRKKÄINEN (klo 19.35)

Kielo Kärkkäinen

Kielo Kärkkäinen on tamperelaistunut laulaja ja lauluntekijä, joka on julkaissut neljä folk/jazz-sooloalbumia, kaksi Belize-yhtyeen espanjankielistä albumia sekä kaksi tutkivaa laulelma-EP:tä kitaristi Matti Salon kanssa. Teatterimuusikoksi opiskellut Kärkkäinen on työskennellyt paljon myös teatterin parissa, mikä tuntuu läsnäolossa ja ilmaisuvoimassa lavalla. 

Musikaaliopisto Lärkkulla (klo 19.55)

Lärkkulla Musical on yksivuotinen, ammattiopintoihin tai musiikkiteatterityöskentelyyn valmistava koulutus, joka toimii nyt kuudetta vuotta Lärkkullan kansanopistossa Karjaalla. Koulutuksen sisältö painottuu tasavahvasti laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opintoihin. Opiston ohjelmavastaava Kristoffer Holmberg sekä opiskelijat tervehtivät Äänipäivässä. larkkullamusical.net

Duo Hilla ja Helmi (klo 20.05)

Hilla ja Helmi on helsinkiläinen coverduo. Siskosten taitava stemmalaulu ja akustinen kitara luo koskettavia tulkintoja ja sovituksia suomipopin hiteistä aina englanninkieliseen rytmimusiikkiin.

Maailman Äänipäivän työryhmä 2024:

Juho Eerola (Laulupedagogit ry)

Annamaria Hannonen (Laulupedagogit ry)

Riitta Keränen (Suomen Complete Vocal Technique -opettajat ry)

Mika Tepsa (Suomen Complete Vocal Technique -opettajat ry)

Tanja Torvikoski (Laulupedagogit ry)

Suvi Uura (Suomen Complete Vocal Technique -opettajat ry)